De nieuwe Valtra Q-serie


Terug naar Nieuws
De nieuwe Valtra Q-serie

Valtra introduceert de Q-serie bestaande uit vijf modellen van 230 tot 305 pk. Valtra vult hiermee het gat tussen de populaire T-serie en de

zware Valtra-S.

De Valtra Q is van buiten een echte Valtra met het typische moderne Valtra-design en een echte Valtra-cabine met SmartTouch-bediening. In de cabine lees je de belangrijkste informatie niet meer af via een dashboard recht voor het stuurwiel, maar via een display in de rechter cabinestijl én uiteraard op de intuïtieve SmartTouch-terminal.

Op de nieuwe Q zijn echte Valtra-opties mogelijk, zoals een Twin-Trac achteruitrij-inrichting en een luchtgeveerde vooras. Ook bijzonder: een af fabriek leverbaar centraal smeersysteem en zelfs een bandendrukwisselsysteem.

De Valtra Q heeft een wielbasis van 3,05 meter, een hydrauliekcapaciteit tot 200 liter per minuut (vanuit een gescheiden oliereservoir) en een hefvermogen van circa 10 ton. Een sterk punt is het maximaal toelaatbare gewicht van 16 ton, terwijl een Valtra Q ‘slechts’ 8.750 kg is. Je mag dus legaal ruim 7 ton aan gewicht erbij pakken.

BOOST IN STILSTAND

De motor, een 7,4 liter zescilinder, is een zogenoemde AgcoPower. In totaal komen er vijf Q-modellen op de markt met een nominaal motorvermogen tussen de 230 en 305 pk. Elk model geniet daarbovenop nog een 20 pk boost, behalve het topmodel, de Q305, deze heeft geen boost. Bijzonder is dat de boost ook al beschikbaar is in stilstand, dus enkel met aftakaswerk.

TRAPLOZE VARIO-TRANSMISSIE

De Valtra Q krijgt enkel en alleen een traploze Vario-transmissie, die 50 km/u rijdt bij 1.450 motortoeren. De Vario kent twee groepen, een groep van 0 tot 28 en een van 0 tot 50 km/u. De trekker is zowel met flensen als steekassen leverbaar bij de achterwielen. In onbeladen toestand rust grofweg 41% van het totaalgewicht van 8.750 kg op de vooras.

SLIMME VERING

In de cabine gaat de Valtra-Q voor een subtiel zwart interieur. De voorruit heeft een ruitenwisser met een wisgebied van 280 graden. De optionele ruitenwisser aan de zijkant wist 180 graden. Bijzonder is dat de luchtgeveerde vooras samenwerkt met de eveneens luchtgeveerde cabine waarmee een on- of tegenbalans van het geheel wordt voorkomen. Tot slot een detail: Valtra gaat de richtingaanwijzers ook in de dakrand verwerken, zodat voor het verkeer beter zichtbaar wordt wanneer de trekker afslaat.

De productiestart van de Q-serie is in de herfst van 2022, in oktober worden de eerste modellen afgeleverd. De Valtra Q 305 dingt tevens mee in de verkiezing van Tractor of the Year 2023.

Foto's

 
 

Bekijk ook

Deze week een nieuwe Liberator XL banden de- en monteerwagen afgeleverd aan De Romein Industrial Coatings BV te Veendam. We wensen de mannen veel plezier met de nieuwe bandenwagen! 
 
Lees het hele bericht
De Valtra N5 onderscheidt zich door de verrassende combinatie van kracht, comfort, compactheid en wendbaarheid. Alle modellen in de range van 135 tot 201pk bieden bovendien unieke technische voordelen. zie: valtra.nl/geeftjedevijf
 
Lees het hele bericht
Eind vorige week nog onze demo Valtra T174eDirect mogen afleveren. 
 
Lees het hele bericht