Nieuwe Ploegkop van Rabe


Terug naar Nieuws
Nieuwe Ploegkop van Rabe

Nieuwe 3-punts ploegkop-demping voor de Rabe Super Albatros wentelploegen

 

 

Rabe introduceert voor de Super Albatros Wentelploegen een nieuwe 3-punts aankoppeling met  geïntegreerde demping van de kop.

Een hydraulische cilinder met stikstofbol is als koppelpunt gemonteerd tussen de topstang en het frame.

De cilinder en stikstofbol  absorberen piekbelastingen tijdens het transport als ook tijdens het wentelen op de kopakkers.

Vooral tijdens het wentelen op de kopakkers werkt de dansonderdrukking van de trekker normaal gesproken niet.

Het nieuwe systeem minimaliseert piekbelastingen aan de 3-punts ploegkop, wentelas en het frame van de ploeg. Tevens ontneemt het systeem piekbelastingen in de achterbrug en 3-punts hef van de trekker.

 

De Super Albatros serie is met 140 of 160mm kokerframe leverbaar en met 4 t/m 6-schaar voor tractoren tussen de 140 en 270pk. Een variabele snijbreedte verstelling is als optie leverbaar.

 
 

Bekijk ook

Vandaag een nieuwe Pneusej FERT 3000 fronttank voor onder andere kunstmest afgeleverd. Tank gaat onder meer gebruikt worden voor het toedienen van kunstmest tijdens het mais zaaien. Daarna voor het zaaien van gras tussen de rijen mais. Hiervoor is het stapwiel verlengd doordat de tank hoger moet om over de maisplanten te komen. Tevens is het stapwiel gedraaid zodat deze in het spoor van het trekkerwiel loopt. Veel delen zijn in RVS uitgevoerd. De tank is voorzien van volledige LED-wegverlichting, tank reservemelder en HA-teller.
 
Lees het hele bericht
Kom naar de Valtra Smarttour 2019 te TT-Assen. Donderdag 6 juni; 14.00 - 22.00 uur
 
Lees het hele bericht
eind deze week een zeldzaam mooie Renault Ares 640RZ afgeleverd op nieuwe brede banden. Trekker is geleverd in combi met een nieuwe vleugelschaar cultivator en zaaimachine. We bedanken de familie voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen ze vele plezierige draaiuren met de combi. 
 
Lees het hele bericht