Vijfde generatie Valtra N- en T-serie: slimmer en comfortabeler


Terug naar Nieuws
Vijfde generatie Valtra N- en T-serie: slimmer en comfortabeler

Na de introductie van de G-serie vorig jaar en de A-serie aan het begin van dit jaar, zet Valtra zijn ontwikkeling naar de vijfde generatie voort met de introductie van de nieuwe trekkers van de N- en T-serie.

Valtra’s 5e generatie trekkers is ontworpen om de klant de best mogelijke trekkerervaring te bieden. “De nieuwe trekkers zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook gebruiksvriendelijk, ze hebben veel nieuwe slimme functies en ze zijn uiterst comfortabel te bedienen. We hebben de nieuwe serie nog beter gemaakt op basis van feedback van klanten over onze bekroonde trekkers uit de vierde generatie. Precisielandbouw staat centraal in de nieuwe generatie en elk nieuw model is verkrijgbaar met Valtra Connect

N- en T-serie boordevol nieuwe functies

Opnieuw ontworpen cabines, een nieuwe look, nieuwe transmissie- en motorfuncties en een volledig nieuw slim display maken het gebruik van de nieuwe machines en het gebruik van slimme landbouwtechnologie eenvoudig. Een van de meest zichtbare nieuwe functies op de trekkers van de N- en T-serie van de 5e generatie is het display op de A-stijl, dat het traditionele instrumentenpaneel achter het stuurwiel vervangt en waar alle belangrijke informatie gemakkelijk te zien is op het kleurenscherm. De bovenkant van het display toont altijd standaardinformatie, zoals de rijsnelheid, het motortoerental en de tijd. Daaronder kan de bestuurder informatie selecteren voor het bedienen van de trekker en het werktuig – geheel naar wens. Op het display wordt ook informatie over het radiostation en de smartphone weergegeven via Bluetooth.

Display

Hetzelfde display kan op HiTech- en Active-modellen ook worden gebruikt om alle instellingen voor de motor, het hydraulisch systeem en de transmissie te configureren. Het display geeft alle instellingen en fasen duidelijk weer, zodat de bestuurder veel meer uit de trekker kan halen. Op Versu- en Direct-modellen verdelen het display in de A-stijl en SmartTouch de taken op basis van geschiktheid en ook de voorkeuren van de bestuurder.

Cabine

Al bij het betreden van de cabine van de 5e generatie N- of T-serie is het duidelijk dat de trekker grondig is vernieuwd. De stuurkolom is volledig nieuw en het verstellen van de stand van het stuurwiel is nu eenvoudiger. De gerenommeerde vooruit/achteruit-shuttlehendel van Valtra is verbeterd, waardoor het nu eenvoudiger is om van richting te veranderen bij het schakelen tussen verschillende bedieningselementen, zoals de SmartTouch-hendel of de TwinTrac-shuttle. Het stuurwiel is iets groter dan voorheen, maar heeft toch een handig formaat, wat kenmerkend is voor Valtra-trekkers.

Wegrijden in de schakelgroepen B en C is eenvoudig, zelfs bij een zware belasting, dankzij de nieuwe functie Start Boost. Het schakelen tussen schakelgroepen verloopt nu sneller, wat vooral merkbaar is op rijsnelheid.

Comfortabeler werken

De nieuwe cabine is comfortabeler en maakt productiever werken mogelijk. Bij SmartTouch-modellen is de rechterkant van de cabine opnieuw ontworpen en kan de stoel nog verder naar rechts worden gedraaid. Het rechter bedieningspaneel heeft ook een handige telefoonhouder en optionele USB-oplaadpunten voor mobiele telefoons, tablets en andere elektronische apparaten. Het bovenste deel van de rugleuning van de nieuwe Valtra Evolution-stoel draait mee met de bestuurder en biedt ondersteuning wanneer de bestuurder gedeeltelijk is gedraaid om naar het werktuig achter te kijken.

Een donker Premium interieur van hoge kwaliteit is als optie leverbaar voor de cabine en omvat bijvoorbeeld een met leer bekleed stuurwiel, gedeeltelijk verchroomde pedalen en rubberen kussens aan de onderkant van de opbergruimten.

nog slimmere modellen

Ongeveer twee op de drie nieuwe Valtra-trekkers zijn nu al uitgerust met geautomatiseerde besturing of geavanceerde slimme landbouwoplossingen. Klanten kunnen ook hun nieuwe trekker van de N- of T-serie specificeren met Valtra Guide Autoguidance en slimme landbouwfuncties zoals Task Doc en Section Control. Taakgegevens kunnen naadloos worden overgedragen tussen de trekker en de landbouwbeheersoftware.

De gloednieuwe Auto U-Pilot combineert Valtra’s innovatieve Headland Management-systeem met Valtra Guide. De Auto U-Pilot regelt het werktuig nauwkeuriger op de kopakker, waardoor de bestuurder hier minder aandacht aan hoeft te besteden en het werk gemakkelijker wordt.

Het aantal softwareopties neemt snel toe door de groei van slimme landbouwtechnologie, en Valtra-klanten kunnen eenvoudig de nieuwste functies voor hun SmartTouch-trekker bijwerken.

Direct beschikbaar

De nieuwe modellen van de N- en T-serie zijn direct beschikbaar, aangezien de productie dit voorjaar al is gestart in de fabriek van Valtra in Finland.

Foto's

 
 

Bekijk ook